Megszoktuk már, hogy az igazán fontos hírekkel nem találkozhatunk szinte sehol. Összegyűjtve, elemezve még ritkábban. Most egy olyan jelenségről gyűjtött össze munkatársunk hírcsokrot, amely fontos lehet - főleg Gerald Celente előrejelzéseinek fényében. Minzt ismert, Celente a 2008-as válságnál is komolyabb nehézségeket, gyakorlatilag az USA összeomlását jósolta 2011-12 környékére. Korábban írtuk:

"S máris 2012-nél vagyunk, írja. Éhséglázadások, agrárfelkelések, diáklázadások, adók ellen tiltakozók, hajléktalan megmozdulások, kísértetvárosok és kísértet nagyáruházak, sztrájkok, ipari szabotázs, bandaháborúk, farkastörvény, terror - írja negyedéves jelentésében, ami honlapjukon megrendelhető."

Az adók elleni tiltakozás kezdetét vette. Vájt fülűek felfigyelhettek rá:

"Egyre feszültebb a helyzet az amerikai Wisconsin állam fővárosában. Már több ezren tartják megszállva az állami törvényhozást. Vasárnap legalább 70 ezren tüntettek a kormányzó ellen, ugyanakkor mellette is. A republikánus Scott Walker szerint csőd fenyeget, ezért elkerülhetetlen a kemény kiadáscsökkentés. Elemzők szerint Wisconsin a kezdet, a megszorítások elérhetik a többi amerikai államot is." (RTL Klub hírek)

Ugyanezzel kb. egyidőben (január óta) Virginia állam leszakadni készül az amerikai központi bank (FED) által kibocsátott dollárról, mert arra számítanak, hogy a dollár hiperinflációja közeli, valamint a FED (és vele vélhetően az USA) összeomlására készülnek. (Összefoglaló a Nemzeti Internetfigyelőn)

Mindezzel együtt zavargások sújtják lényegében szinte az egész arab világot, és megpróbálkoztak ugyanezzel Kínában is. Emellett nő az olaj iránti kereslet, és egyre jobban olyan helyzetbe kerülünk, mint amilyenben voltunk 2008 elején.


Az olajigény változása 2009 első negyedévétől 2011 végéig. Látható, hogy főképp a nem-OECD országok igénye növekszik töretlenül 2001-ben is, az OECD-országok növekménye alapvetően a 2009-es igénycsökkenés lefaragását jelenti. (Forrás: OPEC MOMR, közli: The Oil Drum)